Krep (Akıtma) Tarifi

 

Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adetyumurta
  • 1 su bardağısüt
  • 1 su bardağısu
  • 1 yemek kaşığısıvı yağ
  • 6 tepeleme yemek kaşığıun(1 su bardağı )
  • 1 çay kaşığıtuz



Krep Tarifinin Püf Noktası

Krep hamurunu hazırladıktan sonra pürüzsüz bir kıvam alması için süzgeçten geçirin. Krep hamurunu, en az 5 dakika kadar beklettikten sonra kullanın. Krep hamurunun akışkan bir harç olduğunu, tava iyice ısındıktan sonra kısık ateşte devam edilmesi gerektiğini ve tava doğru ısıya geleceğinden ikinci hazırlanan krebin her zaman ilkinden daha iyi olduğunu unutmamakta fayda var.


Krep Tarifinin Pişirme Önerisi

Yanmaz-yapışmaz tabanlı teflon tavayı bir kağıt havlu yardımıyla aralarda yağlamayı unutmayın. Böylelikle tavada biriken fazla yağı da almış olursunuz. Tatlı ya da reçelle servis edilen tatlı krepler hazırlamak için; krep hamuruna arzuya göre bir parça vanilya özütü ekleyebilirsiniz.


Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı sütü alın.

    krep-adim-1
  2. Üzerine 1 su bardağı suyu derin bir karıştırma kasesine alın.

    krep-adim-2
  3. 1 yemek kaşığı sıvı yağ,  2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu da ekleyin.

    krep-adim-5
  4. Üzerine 6 yemek kaşığı unu ilave edip bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.Sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.

    krep-adim-6
  5. Hazırladığınız krep harcından küçük bir kepçe kadar doldurun. Hamuru yağladığınız kızgın tavaya dökün.

    krep-adim-7
  6. Hafifçe sallayarak hamurun ince bir şekilde tabanına yayılmasını sağlayın.Krepleri, orta ateşte göz göz olup, renk alana kadar arkalı önlü kızartın.

    krep-adim-8
  7. Aralarda teflon tavayı yağlayarak, krep hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

    krep-adim-9
  8. Pişen krepleri servis tabağına alın. Soğutmadan sevdiklerinizle paylaşın.

    krep-adim-10
Krep Kaç Dakikada Pişer?
Krep tarifi, en pratik kahvaltılık tariflerden biri. Sabah uyandıktan sonra hızlıca yapıp sofraya koyabileceğiniz kreplerin hazırlama süresi en fazla 5 dakika sürerken pişme süresi ise krep hamurunun inceliği, kalınlığına göre değişiyor. Eğer krep hamurunuz ince ise bir adet krebi 1-2 dakika içinde pişirebilirsiniz. Krep hamuru kalın olduğu takdirde ise bu süre 3 dakikanın üzerine çıkabilir. Kreplerin piştiğini ise göz göz olup renk değiştirmesinden anlayabilirsiniz. Yalnız krep tavada fazla kaldığında yanabilir, bu yüzden pişirirken bu değişimlere dikkat etmeli, krebin her iki tarafı da bu belirtileri gösterdiğinde ocaktan almalısınız.


Sütsüz Krep Nasıl Yapılır?
Evde süt kalmamışsa ya da süt ürünlerine intoleransınız varsa sütsüz krep de yapabilirsiniz. Üstelik lezzeti ve kıvamı hiç farklılaşmadan. Sütsüz krep malzemeleri ve yapılış aşamaları hemen aşağıda:

Sütsüz Krep Tarifi İçin Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un

Sütsüz Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

Yumurtaları bir kaba kırıp karıştırdıktan sonra üzerine su ve sıvı yağ ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ardından un ve tuzu ekleyerek çırpın. Hazırladığınız krep hamurunu on dakika dinlendirin. Yağladığınız tavaya bu karışımdan bir kepçe alarak dökün. Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını da pişirerek kenara alın. Tüm krep hamuru bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Afiyet olsun.
Krep Hamuru Nasıl Yapılır?
Lezzetli ve tam kıvamında pişen, çevirirken dağılmayan krepler için krep hamuru hazırlama aşaması çok önemli. Tam kıvamında krep hamurunu şu şekilde hazırlayabilirsiniz: İlk olarak sütü derin bir karıştırma kabına alın. Üzerine sıvı yağ, tuz ve yumurtayı ekleyin. Unu da ekledikten sonra pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın. 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra krep hamurunuzu artık tavaya dökerek pişirebilirsiniz. Ellerinize sağlık.
Yumurtasız Krep Nasıl Yapılır?
Az malzeme ile kolayca hazırlanan krep tarifinin olmazsa olmaz malzemelerinden biri yumurta. Ama yumurta kokusundan hoşlanmıyorsanız ya da yumurta alerjiniz varsa yumurtasız krepler de yapabilirsiniz.

Yumurtasız Krep Tarifi İçin Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Yumurtasız Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

Süt, yoğurt ve kabartma tozunu iyice çırpın. Sonrasında unu azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Akışkan kıvamlı bir hamurunuz olacak. Yağladığınız tavaya kepçeyle krep hamurunu dökün ve önlü-arkalı pişirin . Tüm harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Krep İçine Ne Konur?
Kahvaltılık krep hazırlayanların merak ettiği sorulardan biri olan "Krebin arasına ne konur?" sorusuna tatlı ve tuzlu olarak ayrı ayrı cevaplar vermek mümkün. Eğer kreplerinizi tatlı olarak tüketmek istiyorsanız içine reçel, marmelat, sürülebilir çikolata kreması, kaymak, bal ve muz, çilek gibi meyveler koyabilirsiniz. Eğer tercihiniz tuzlu krepten yanaysa kreplerin arasında peynir, tereyağ, zeytin ezmesi koyabilirsiniz. Ayrıca içine kıyma, tavuk eti, sebzeler ekleyerek öğlen ve akşam yemeğinde de yiyebileceğiniz krepler hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.