Hayalimdeki Dünya

BARIŞ VE SEVGİ


Ben bir dünya kursaydım içinde en sevdiğim şeyler olurdu. Ayrıca her zaman mutlu, kimsenin dövüşmediği, adaletli, sevgi dolu ve hoşgörülü bir dünya olurdu. Yeşil alanı bol olurdu. Hava kirliliğini, buzulların erimesini, sahipli, sahipsiz bütün hayvanlara saygı duyulmasına önem verilen bir dünya. 


İlk olarak bir sürü hayvan olurdu. Kedisinden filine kadar hepsi. Yılanlar, fareler, örümcekler ve diğer böcekler hariç... En sevdiğim Japon animesi ‘Boku No Hero Academia’ karakterleri olurdu.  Fast food ormanı ve içinde bir de kola nehri olurdu. 


Mutluluktan bahsedelim biraz da. Dövüş, kavga yok. Onun yerine, adalet, mutluluk, sevgi ve hoşgörü var. Herkes birbirine saygılı ve arkadaş canlısı bir şekilde yaklaşırdı.


Yeşil alanı bol olur ve bu nedenle oksijen artardı. Hava kirliliğinin olmaması buzulların erimesini önler, penguen ve kutup ayılarının ömürleri uzardı. Sahipli, sahipsiz tüm hayvanlara iyi davranılırdı.


Keşke böyle bir dünyada yaşayabilsek! Aslında başından beri doğaya iyi ve güzel davranmış olsaydık, belki de hava kirliliği olmazdı. Doğayla barış içinde yaşamayı başarabilirsek inanıyorum ki tüm dünyada insanlar da barış içinde yaşayabilir.







3 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.